16 юли 2009 г.

блондинка според уикипедия


"Блондинката е жена, чиито коси са руси (по рождение или по лично желание). В много страни отношението към блондинките е социокултурен феномен, основаващ се на различието и на приписваните качества. Култът към блондинките се създава от киноиндустрията и особено от Холивуд в средата на 20 век.
Русата коса у естествените блондинки се смята за белег за високо ниво на естроген. Това действа подсъзнателно привличащо за мъжете, тъй като означава повишена плодовитост. Блондинките, справедливо или не, се смятат за по-привлекателни, но и по-глупави от останалите жени (особено относно математическото мислене). Има множество вицове в повечето западни култури на тази тема, включително и на български.
През 2002 BBC публикува статия, в която се твърди, че хората с руси коси ще изчезнат до двеста години, тъй като русите коси са резултат отрецесивен ген. Подобни статии се появяват и в други медии, но това е мит, основан на неправилно разбиране на рецесивните гени. Тъй като често повтарящите мита се обосновават с "изследване на Световната здравна организация", СЗО публикува опровержение.
Особено модно през последните години в България (2001 - 2005) е изсветляването на косата, вероятно поради схващането за привлекателността на блондинките. Това са т.нар. „изкуствени блондинки“, разговорно „перхидролки“ по името на химическото съединение, използвано за изрусяване (перхидрол)."
Това твърди компетентната Уикипедия за нас. Какво можем да и отговорим? Освен да благодарим друго не заслужава нашето внимание. Но нека започнем по ред на номерата.
Култ към блондинките? Благодаря, добро утро! Естествено че ще има култ разбира се, блондинките са секси, а днес секса е култ.
За това било виновно киното - хахах. Че за какво днес не ни е виновно киното? То рекламира продукти от които ставаме дебели, кои сме ние че да му се опълчим и да не ги ядем? То е виновно разбира се! Екшъните приканват към насилие, не са виновни родителите които не обръщат внимание на децата си, какво биха могли да направят - насилието е навсякъде! Разпни го киното - това ще реши всичко! Блондинките не са секси, само киното ги изкарва такива. Да бе да, така ли се успокоявате докато си биете по една чекия?
Били сме на изчезване - ние сме новия Джеймс Бонд и Бойко Борисов в едно!
Перхидролка? Кой по дяволите направи тази дума мръсна? Трябва да е бил адски голям комплексар. Нали знаете, не от мъжете които спят с блондинки, а от онези които разказват вицове за тях. Е, е ми пука как ме наричат, щом правя това което искам и се забавалявам. А на вас пука ли ви?

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар