12 октомври 2009 г.

емоционален хамелеон

Ако не сте се срещали с тази физически превъплътена най-висша форма на лицемерие, то вие живеете в един блажен свят. За съжаление моят е малко по-прозаичен и досаден, за мое съжаление разбира се.


Може би е редно и да уточня какво  разбирам аз под това словосъчетание. Представете си че сте в компания. Много забавна компания. В една компания, особено много забавните компании винаги има човек който е център, който обира цялото внимание, който има уникално чуство за хумор, толкова уникално че дори и да е адски грозен казваме „Има някакъв чар”. Е обикновено е и доста симпатичен, но това е друга тема. Флиртува с половината от женското присъствие наблизо, не, грешка, флиртува с  всички жени,  и до края на вечерта всяка от тях иска да си го прибере у дома.Демонстрира липса на комплекси, демонстрира високо самочувствие, демонстрира компетентност по всички въпроси а където го уловят в неграмотност преобръща незнанието си в шега. Демонстрира „Аз съм”.

За ваше съжаление обаче вие знаете как продължава това изречение в реалния живот, когато няма куп хора наоколо, които се опитва да впечатли нахрани жадното си за внимание и адмирации его. За ваше съжаление, знаете как този мъж далеч не е толкова толерантен колкото изглежда, далеч не е толкова усмихнат и позитивен и въобще всичко в него р толкова далеч от представлението което разиграва пред останалите хора, че на вас ви се иска да бъдете далеч, далеч от него!

И е добър в заблуждаването, хайде, трябва да му го признаем – та иначе как щяхте да знаете и за обратната страна, нали ви е примамил в бърлогата си на „лошо момче”.  Не това е най-страшното. Когато това ваше „далеч” се сбъдне, никога няма да е толкова „далеч” колкото ви се иска, освен ако не хванете самолет, кораб или совалка и не заминете на друг континент или планета. Той винаги изниква от някъде. Запознава се с ваши приятели, говори куп полуистини и вие сте лошата защото нервите ви са се опънали като бръчки след ботокс и не желаете да се излагате влизайки в словесен двубой с хамелеона, защото прекрасно знаете, че ще изгубите. Неизбежно е – той  е душата на компанията , каквото и да каже той умее да го постави така, че вие да сте лошата. Не стига че ще ви се подиграе, но с каквото и да отговорите освен с усмивка ще бъде единствено и само във ваша вреда. Какво правим тогава?

Можем ли да изведен хамелеона от неговата игра с неговите правила и да го вкараме във филм който ние сме написали за него или просо трябва да излезем на ринга с мазна усмивка и раздвоен език? Не съм добра във филмите, затова мисля да посъскам малко по женски. Ако той има чувството си за хумор, аз имам ужасно дълги крака.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари:

Публикуване на коментар